Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN LEZZET ŞÖLENİNE DAVET

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN LEZZET ŞÖLENİNE DAVET

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN LEZZET ŞÖLENİNE DAVET

BASKAN KOCAISPIR’DEN LEZZET SÖLENINE DAVET

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Adanalilari 4-6 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek olan ‘Adana Lezzet Festivali’ne davet etti. Yüregir Belediyesi de Kültür Evleri deneysel mutfagi ürünleri ile katildigi festivalde sürpriz lezzet ve tatlari vatandaslarin begenisine sunacak.

 

Bu yil “Büyük Akdeniz Söleni!” temasiyla düzenlenecek 3. Adana Lezzet Festivali, Adana’nin “en” yerel ve “en” geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanitacak. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi’nin himayesinde, Adana Valiligi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilecek festival, uluslararasi yildiz isimlerin katilimiyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi söleni sunacak. 10'u Avrupa, 2'si Uzak Dogu olmak üzere 12 ülkenin davetli oldugu festival, 4- 6 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Belediyesi’nin de destekledigi 3'üncü Uluslararasi Lezzet Festivali'ne tüm halki davet etti.

 

Adana’nin gastronomimin baskenti oldugunu, bu tür festivallerin Adana’nin tanitilmasina da önemli katki saglayacagini belirten Baskan Kocaispir “Türkiye’nin sanayi, ticaret, tarim ve turizm basta olmak üzere reel ekonomik potansiyeli ile öne çikan kentlerinden biri olan Adana’miz gastronomi, lezzet ve damak tadinin da baskenti. Adana’mizin marka degerini yükseltecek festivalimiz tarihi, kültürü, dogal güzelliklerinin yani sira sehrimizin meshur yemeklerini kesfetmek isteyenlere de çok güzel bir firsat olacak. Vatandaslarimiz o günlerde kimseye randevu vermesinler. Biz de Yüregir Belediyesi Kültür Evleri deneysel mutfagimiz ile ‘Adana Karpuzu Pekmezi’ ve karpuz ürünleri projemizle festivalde yer alacagiz. Tüm halkimizi birik, beraberlik ruhu ile festival alanimizda bulusmaya davet ediyorum.” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı